o društvu

predstave

 

kontakti

 

 

na prvo stran

Zares čuden par

Premiera: Sobota, 6. marec 2010, kulturni doma Jakoba Trobca Polhov Gradec

Iz Novakovega Gugalnika smo se zopet presedlali k Neil Simonu in sicer k njegovi zelo znani stvaritvi »Zares čuden par«. Tako smo ob prelomnici našega štetja prikazali še eno dramsko delo našega priljubljenega avtorja.
Tokrat nas avtor prestavi v moško družbo kvartopircev. In k ot ponavadi, smo si ustvarili svojo sliko celotne zgodbe, ki smo jo, tudi z nevsakdanjimi kostumi, skušali približati predvsem posameznim karakterjem in ne toliko času nastanka igre. Igra je bila sicer napisana v šestdesetih letih prejšnjega stoletja.
Premiero smo imeli v domačem kulturnem domu, reprizo pa v sosednjem Črnem Vrhu. Pozitivnemu odzivu publike smo sledili tudi mi in pripravili nekaj ponovitev širom Slovenije.

 

Avtor: Neil Simon
Priredba: Dramska skupina Neptun
mentor: Mag. Andrej Vajevec
režija: Danijel Dolinar
scenografija: Danijel Dolinar, Andrej Malovrh
zvočni efekti, glasba: Polona Malovrh, Janez Koprivec, Vili Koprivec
maska: Renata Trobec

Igralci
Oskar
: Luka Trontelj
Feliks: Mohor Nartnik
Viki: Maruša Prosen
Gabi: Ajda Kristina Trontelj
Muri: Danijel Dolinar
Frenk: Janez Koprivec
Vinko: Andrej Malovrh
Mima: Polona Malovrh

Iz vsebine:

V igri Zares čuden par se srečamo s kvartopirsko druščino, ki si vsak petek, naveličani družinske sloge, hodijo mirit živce in hladit ušesa k svojemu prijatelju Oskarju. Oskar, ločenec, živi skrajno neurejeno in leno življenje, kar moški družbi še posebej ugaja. Muri, policaj, v katerem tiči polno napetih zgodb, ki jih le prerad hoče dati iz sebe. Frenk, izredno nepotrpežljive in nagle sorte, ki detektivsko zavoha vsako reč, ki mu ni pogodu ter Vinko ali Vinc, nenehno potujoč po deželi s svojo ljubljeno ženo, ki nima v rokah krmila avtomobila, pač pa zakona.

Petkove večere lahko brezskrbno uživajo, vse dokler v gardo ne trešči še ena ločitev, tokrat občutljivega in nežnega Feliksa. Na smrt obupan poišče tolažbo pri svojih kvartaških kolegih. Ker ima Oskar veliko stanovanje, čisto preveliko za samskega moškega, mu ponudi streho nad glavo. No, tu pa se začne sobivanje dveh precej različnih karakterjev. Oskar, gospodovalen in zanikrn ter Feliks, nežen, pedanten s čisto preveč ženskimi lastnostmi. Skratka izredno neuglašen par ...

Za uglašenost moškega “kvinteta” poskrbita radoživi dami Gabi in Viki, pripravljeni na raznorazne pustolovščine. Zato je težko napovedati, v katero smer se bo odvil zmenek Oskarja in Feliksa s simpatičnima dekletoma. Je pa to lažje reči za Mimo, policajevo ženo, ki moža dokaj hitro in suvereno odvede v smeri proti domu ...