o društvu

predstave

 

kontakti

 

 

na prvo stran

Vsak po svoje

Premiera: sobota, 7. februar 2007, kulturni doma Jakoba Trobca, Polhov Gradec

Tokrat smo pri iskanju primernega teksta skoraj obupali in se že odločili za neko sicer kar zabavno komedijo, a vsebinsko povsem plehko. A nato smo še enkrat pobrskali po Neilu Simonu in dobili zelo luštno komedijo Vsak po svoje pesmi poje . Čutili smo, da je tekst primeren za našo skupino in naš čas. Ker nam idej nikoli ne manjka, smo tekst malo priredili in ga preimenovali v Vsak po svoje... Bilo je potrebno pošteno zavihati rokave, da smo igro naštudirali do februarja, saj je bila premiera združena s praznovanjem kulturnega dne. Imeli smo največjo publiko doslej, manjkali niso le sedeži, temveč tudi stojišča. Zato so nekateri morali počakati na prve ponovitve, ki smo jih imeli še v istem mesecu in potem naprej do pozne pomladi. Nadaljevanje je sledilo lansko jesen, ko smo začeli pripravljati novo igro.

Avtor: Neil Simon
Priredba: Dramska skupina Neptun
mentor: Mag. Andrej Vajevec
režija: Ajda Kristina Trontelj
Scenografija: Rajko Tominec, Ajda Kristina Trontelj, Metka Rihar, Andrej Malovrh,
Katja Malovrh Rebec – likovna oprema scene
tonski mojster: Rajko Tominec
glasbena oprema: Vili Koprivec

igralci
Aljaž Pogorelc: Janez Koprivec
Rudi Pogorelc: Danijel Dolinar
Zdravko Pogorelc: Alojzij Stanovnik
Hilda Pogorelc: Ajda Kristina Trontelj
Ana Sever: Metka Rihar
Špelca Špik: Nadja Prosen
Sergio Kovačič: Rajko Tominec

O komediji:
Zgodba kateregakoli časa in kraja z večnimi problemi odraščanja in osamosvajanja. Oče družine Pogorelc, avtoritaren gospod in strasten poslovnež, skrbi za uspešno tovarno plastičnega sadja. V njej sta zaposlena tudi sinova Aljaž in Rudi. Nekje vmes krmari žena Hilda, ki svojo neizrazito družinsko vlogo in pomanjkanje moževe ljubezni kompenzira s pretiranim urejanjem stanovanja in neznosno servilnostjo do mlajšega sina Rudija.
Starejšemu Aljažu se je nedavno uspelo strgati z domače verige in temu primerno tečejo njegovi dnevi, predvsem pa noči. Za očeta je izgubljen, za brata Rudija velik vzornik, za dečve iz soseske pa neuničljiv ljubimec. Pa naj bo to Špelca, Piška ali kako drugo krilce. Le Ana si njun odnos predstavlja precej bolj resno. In da ne pozabimo na Sergia. Bilo bi grdo, ker je na njega pozabil celo sam Neil Simon. Sergio je pomemben poslovni partner družine Pogorelc in to vse do dne, ko njegovo hotelsko sobo preuredijo po načelih feng shui-ja.
Potem je nekomu za zmeraj dovolj...