o društvu

predstave

 

kontakti

 

 

na prvo stran

Pasijon

Z dramsko skupino Neptun sodelujemo tudi pri pripravi pasijona, ki ga vsako leto skušamo predstaviti na čim bolj izviren način. Seveda tu ne gre za kakšen spektakel, ampak le za do četrt ure trajajoč svetopisemski dogodek, ki ga pospremimo s poezijo, projekcijo, včasih pa tudi z dramsko igro.

S poezijo smo že dvakrat sooblikovali razmišljanje o pasijonu na Veliki petek. Segli smo po slovenskih avtorjih in preko njih poskušali nakazati trpljenje, izdajstvo in smrt. Rdeča nit je bilo Kristusovo trpljenje, zato so besede iz sv.Pisma služile kot vezni tekst.
Eno leto smo predstavili pasijon s projekcijo posameznih odsekov znanega filma o Jezusu in branju najbolj odločilnih besed...
Pa tudi s klasično dramatizacijo pasijona smo se že poiskusili. Skupaj z našim bogoslovcem smo naredili scenarij in odigrali nekaj prizorov v zatemnjeni cerkvi. Klavirska spremljava pa je služila za premostitev različnih dogodkov in napetosti.

V letu 2006 smo pripravili tudi posebno pantomimo na to temo. Izbrali smo nekaj glavnih odlomkov pasijona in jih odigrali za zaveso tako, da so pod reflektorskimi lučmi prišle do izraza kot sence. Zvočna spremljava; kronist, nekaj glasov ter kitara in violina, pa so nas vse skupaj še bolj potopili v zgodbo, Kristusovo trpljenje.