o društvu

predstave

 

kontakti

 

 

na prvo stran

Ozdravi mi ranjeno srce – pantomima

Premiera:, marec 2000, kulturni doma Jakoba Trobca Polhov Gradec

S pantomimo Ozdravi mi ranjeno srce smo se kot dramska skupina prvič pokazali na odru. Pogumno smo sprejeli povabilo domačega župnika, da nekaj pripravimo ob zaključku misijona, ki je takrat potekal v naši župniji. Ker ni bilo dovolj časa za študij kakšnega resnejšega besedila, smo naštudirali to pantomimo. Izhajali smo iz ideje ozi. vsebine, ki so jo nekateri že od prej poznali, potem pa smo po svoje določili like in njihove funkcije. Skupaj smo iskali tudi primerno glasbeno spremljavo. In kaj je ratalo! Navdušeno občinstvo in vabila po ponovitvah. Zelo smo bili veseli, da nam je že prva stvar tako uspela, kar nam je tudi dalo veliko volje za nadaljne delo. Ponovitve so si sledile takole: Najprej še isto pomlad na Viču, v Trebnjem in Železnikih, potem pa čez dobro leto še na Colu nad Ajdovščino.

V letu 2006 smo zopet pripravili to isto pantomimo in sicer z malo spremenjeno igralsko zasedbo. Odigrali pa smo jo za mlade iz Lukseburga, ki so se takrat mudili v naših krajih.


priprava: Dramska skupina Neptun
režija: Polona Malovrh
glasba, luči: Lenart Rihar

Nastopajoči (2000, prva zasedba):
Metka Rihar
Danijel Dolinar
Štefan Trobec
Katarina Tominec
Nadja Prosen
Vili Koprivec
Rok Rus
Andrej Malovrh

Nastopajoči (2006, ponovitev):
Eva Janša
Rajko Tominec
Štefan Trobec
Katarina Tominec
Maruša Prosen
Gašper Janša
Rok Gerjolj
Mohor Nartnik

O vsebini:
Pantomima govori o mladem dekletu, polnem življenja, ki je pripravljena v zamenjavo za materialne stvari in uživanje dati delček svojega srca. Nekaj časa to gre, a vedno znova je na koncu razočaranje, ranjeno srce. Njeni upi, energija polagoma zgineva, vse dokler se čisto ne zruši in ugasne še njeno edino upanje. Pa ni bilo vsega konec. Počasi je iz teme začela sijati nova svetloba, ki ji je da moč, da vstane in zadiha z ozdravljenim srcem.