o društvu

predstave

 

kontakti

 

 

na prvo stran

Mišolovka

Premiera: petek, 20. maj 2011, kulturni doma Jakoba Trobca Polhov Gradec

V naše in zadovoljstvo publike so bile naše dosedanje igre večinoma komedije, čeprav nas je že večkrat izval tudi kak resnejši tekst. Tokrat smo za spremembo naredili kompromis in se odločili za kriminalko Mišolovka avtorice Agathe Christie. Glede na zelo zanimivo besedilo ta odločitev niti ni bila tako težka. Kar pa ne pomeni, da smo jo tako zlahka postavili na oder. Kar obsežen scenarij smo malenkostno skrajšali ter ga priredili. Potem pa smo lepo po korakih gradili prizore, dokler niso bile vse »miške« dodobra osumljene in smo jih upali spustiti na oder, pred občinstvo.

Pred domačo publiko smo stopili prvič sredi maja, kjer nas je že dobro grelo bližajoče poletje, malce pa novi dvoranski reflektorji, ki so tudi doživeli svoj krst. Prijetne občutke po uspešni premieri smo shranili do jeseni, ko smo začeli z gostovanji.

Režija: Roman Vučajnk
Avtor: Agatha Christie
Priredba: Dramska skupina Neptun
Luči, zvoki: Dominik Malovrh
Tri slepe miši: Otroški pevski zbor Višajčki
Spremljajoči vokal: Boštjan Gorenc - Pižama
Maska: Martina Gerjol

Igrajo:
Špela Grčar: Maruša Prosen
Miha Grčar: Mohor Nartnik
Jože Plečnik: Luka Trontelj
Jozefina Karlin: Nadja Prosen
major Marič: Dominik Zupančič
Ivana Dobrajc: Ema Nartnik
g. Paravicini: Andrej Malovrh
inšpektor Tratnik: Roman Vučajnk

 

Vsebina:
Mladi poročeni par je za zagon lastnega gostišča izbral najbolj zasneženi dan v letu. Sneg vse bolj naletava, mraz zelo pritiska in ko se zadnji gost le s težavo prebije do toplega zavetišča, se ceste zaprejo. Vendar pa se v senci gostov skozi vrata pritihotapi tudi grozljiva in pretresljiva zgodba, ki se vrača iz daljne preteklosti in zahteva svoj konec. Konec, ki je za nekoga zelo dokončen. In strahoten!

.