o društvu

predstave

 

kontakti

 

 

na prvo stran

Bosa v parku

Premiera: sobota, 20. oktober 2001, kulturni dom Jakoba Trobca, Polhov Gradec

Ker je bila to naša prva samostojna predstava, smo se nanjo praktično najdlje pripravljali. Ob mentorstvu Andreja Vajevca smo počasi in skozi improvizacije spoznavali način igranja, za katerega lahko rečemo, da nam zelo ustreza, in ki ga je tudi občinstvo dobro sprejelo. Tako že pri prvi predstavi nismo ostali samo pri premieri, ampak smo s komedijo gostovali tudi po bližnji in daljni okolici (Vič, Šentjošt, Sodražica, zavod za prestajanje kazni zapora Dob, Črnomelj, Trebnje, Cerklje in Savlje). Zaradi zahtevnosti scene pa se vsem vabilom nismo mogli odzvati. Vsega skupaj smo jo tako uprizorili devetkrat.

avtor: Neil Simon
priredba: Dramska skupina Neptun
mentor: Mag. Andrej Vajevec
režija: Andrej Malovrh, Barbara Trobec
scenografija, luči, zvok: Danijel Dolinar, Vili Koprivec, Andrej Malovrh, Uroš Malovrh,
Metka Rihar, Štefan Trobec

Igralci
Anita Gornik: Katarina Tominec
telefonski monter: Janko Dolinar
postreščka: Metka Rihar, Rok Rus
Leon Gornik: Lenart Rihar
gospa Blagnetova: Polona Malovrh
Vincencij Jakopič: Danijel Dolinar

Vsebina:
Lahkotna tridejanka ameriškega dramatika Neila Simona (*1927) ima preprosto zgodbo. V ospredju sta mladoporočenca, ki po prvih dneh vznesenosti začenjata s spoznavanjem značajskih razlik in realnosti vsakdana. Njuno komaj začeto skupno življenje izdatno popestrita še mama glavne junakinje in čudaški stanovalec stolpnice, v kateri si spletata dom.
Leon je malce nergav in pedanten pravnik, njegova žena Anita pa radoživa in raztresena gospodinja. Z ljudmi, ki jima jih pripelje na pot novo stanovanje, se razlike med njima še zaostrijo. Jih bosta lahko premostila in jih namesto slabosti jemala kot lastno obogatitev?
Medtem novo stran v svojem življenju odpira Anitina mama Julijana Blagne. Kljub svojim resnim letom in gosposkosti ne ostaja brezbrižna do »z vsemi žavbami namazanega«