o društvu

predstave

 

kontakti

 

 

na prvo stran

Baldrijan


Premiera: Sobota 16. marec 2013, kulturni dom Jakoba Trobca Polhov Gradec

Avtor: Janez Koprivec

Režija: Janez Koprivec
Mentor: mag. Andrej Vajevec
Luči, zvoki: Dominik Malovrh
Maska: Martina Grjolj

Igrajo:
Mare: Andrej Malovrh
Gusti: Janez Koprivec
Silvo: Danijel Dolinar
Magda: Romana Jankovec

Iz vsebine

Pogled v močno ograjen park in v zamreženo okno, ter v nekoga, ki strmi ven. „A tam notri so pa ta nori?“ vpraša mali. Mami ni odgovorila, le močneje je prijela fanta in sta šla naprej.

Mimo bolnice in mimo zgodb ljudi, ki so se zapletli v mreže tega sveta in več ne najdejo poti do svobode. Od nje jih pogosto ločijo nepremostljive ovire različnih odvisnosti. Nenazadnje tudi odvisnost od terapije, ki jih vsaj za silo vzdržuje 'normalne', pa čeprav s perspektivno neresničnega sveta.

Baldrijan so zgodbe treh moških. Mareta, ki je že zdavnaj zakockal vse, kar je imel in še več. Tistega kar se dobi brez denarja pa noče ali si ne upa. Le zakaj? Gusti je z ženo in depresijo najboljši par. Ne zmore reči bobu bob in tava od enega do drugega nasveta. V njuni sobi najde svoje zavetišče še Silvo s socialno fobijo, ki pa mu res ni pomoči, razen ...

S takimi in podobnimi 'tipi' ima opravka sestra Magda. Magda je njihov ideal ženske, ki ga v svojem življenju niso našli. Ženska, ki zna biti nežna in obenem odločna. Ženska ob kateri se moški počuti moškega, ki je koristen temu ljubemu svetu in to celo brez baldrijana.

Tri navadne zgodbe za eno uro, pred spanjem pa še tri kapljice baldrijana.