o društvu

predstave

 

kontakti

 

 

na prvo stran

Naši trije angeli

Premiera: sobota, 17. maj 2003, kulturni doma Jakoba Trobca, Polhov Gradec

S komedijo Naši trije angeli se je dramska skupina Neptun predstavila drugič. Po prvencu, komediji Bosa v parku , je v skupini tlela želja po nekoliko resnejšem tonu besedila, drami. In vendar je na koncu brez poraženih prevladala želja po smehu. Smehu med nami in gledalci. In spet nam je uspelo! Smeha je bilo obilo že na vajah, premieri, predvsem pa potem na uspešnih ponovitvah širom Slovenije, na katerih so ga trije angeli po svoje »biksali«, zabavali publiko in še soigralce. S tremi angeli smo več kot dvajsetkrat stopili na različne odre od Primorske, Dolenjske, Gorenjske pa vse do Štajerske. Zaigrali smo jo tudi v nekaj zavodih za prestajanje kazni zapora in prevzgojnih zavodih. Zaradi povabil in pozitivnih odzivov občinstva smo jo igrali kar dve sezoni. Včasih smo stopili tudi pred na pol prazno dvorano, a smo zato publiko še bolj nasmejali.

avtor: Sam in Bella Spewack
priredba: Dramska skupina Neptun
mentor: mag. Andrej Vajevec
režija: Lenart Rihar
scenografija, luči, zvok : Metka Rihar, Danijel Dolinar, Rajko Tominec, Štefan Trobec,
Vili Koprivec, Andrej Malovrh

igralci
Joseph ( zapornik 3011 ) : Janez Koprivec
Jules ( zapornik 6817 ) : Danijel Dolinar
Alfred ( zapornik 4707 ): Alojzij Stanovnik
Emilie Bartez ( mama ): Polona Malovrh
Marie Bartez ( hčerka ): Metka Rihar
Rene Bartez ( oče ): Andrej Malovrh
ga. Parole ( soseda ): Katarina Tominec
Pierre Trochard ( stric ): Lenart Rihar
Paul Trochard ( nečak ): Janko Dolinar
Poročnik ( obiskovalec ): Rajko Tominec

Vsebina:
Dramo Naši trije angeli sta po zgodbi Angelska kuhinja francoskega pisatelja Alberta Hussona dramatizirala Sam in Bella Spewack. Priredbo za tokratno odrsko postavitev je opravila dramska skupina Neptun pod okriljem ostrega očesa mag. Andreja Vajevca, ki je poleg bogatih igralskih in dramaturških izkušenj doprinesel nepogrešljiv vonj tudi končni podobi igre.
Zgodba se dogaja na prehodu iz leta 1910 v leto 1911 na otoku Francoske Gvajane v Atlantskem oceanu Južne Amerike, ki je med drugim nudil »dom« tudi številnim prestopnikom.
Nosilci glavnih vlog so trije zaporniki, ki s prisilnim delom prestajajo svojo na različne načine zasluženo kazen. Na silvestrski večer popravljajo streho podeželske trgovine z mešanim blagom Reneja Barteza. Trgovina životari. Trenutni upravitelj je neodločen in popustljiv, kar med mnogimi drugimi izkorišča tudi vaška klepetulja Parole. Renejeva žena Emilie ga ima rada, zato je z njim potrpežljiva. Marie, njuna hči, je nesrečno zaljubljena v Paula, ki na ta dan s stricem Pierrom prihaja v goste. Pierre Trochard, Renejev bratranec, bogat poslovnež, oderuh, lastnik omenjene trgovine, prihaja iz Amerike, da bi našel razloge slabega poslovanja trgovine in razjasnil nedorečeno razmerje med Marie in Paulom, njegovim dedičem.

Poglej vse
Pridobite svojo